HemInspirationKundberättelserBMW Financial Services

BMW Financial Services

Önskemålet: en mer komplett kundbild

BMW Financial Services har arbetat med Lime i över 10 år och det hela började med behovet av en mer komplett kundbild. Bolaget hade flertalet system, men saknade en mer övergripande kundbild. Man bestämde sig därför år 2008 för att samla all kundinformation i det mindre CRM-systemet Lime Easy.

Efter några år hade BMW Financial Services delvis fått andra behov och en uppgradering till Lime CRM föll sig naturligt. Projektet startade i november 2010 och hade driftstart i februari 2011.

Smart & integrerat verksamhetssystem

Lime CRM har blivit en självklar del av vardagen för BMW Financial Services och under åren har ytterligare funktioner och användare lagts till i systemet. Till exempel har en master för kunddata skapats genom en integration mot Bisnode.

Systemet har även utökats till att innefatta ärendehantering och är nu integrerat med kundens “Mina sidor” och olika e-tjänster. Dessutom har en flik för leadshantering, en surveyfunktion för uppföljning och GDPR-stöd lagts till.

Idag har BMW Financial Services runt 50 stycken Lime CRM-användare i Sverige, Oslo och Köpenhamn.

”Med Lime Technologies fick vi ett fungerande CRM-system och nya CRM-processer som ledde till en ökning av retention rate redan första året – från 25% till 40%.”

Caroline Nygren, Project Manager, BMW Financial Services

Effektivare ärenden och högre retention rate

BMW Financial Services ser flera positiva resultat från sitt CRM-arbete, särskilt när det gäller ärendehanteringen och återkommande kunder. Genom att skapa Knowledge Base-artiklar som lagras i Lime CRM så har man exempelvis effektiviserat arbetet med ärendena samt sett till att hanteringen av ärenden kan standardiseras.

Om BMW Financial Services

BMW Financial Services är BMWs eget finansbolag. Totalt finansieras idag ca 3,1 miljoner bilar via bolaget i hela världen. BMW Financial Services har funnits i Sverige sedan 1999 och huvudkontoret för Norden ligger i Stockholm.

Vill du öka din försäljning?

Låt oss tillsammans hitta lösningen som ger dig mer kunder och förvandlar dina befintliga kunder till ambassadörer för ditt företag!